BG / EN
Начало » Новини » Новини » Изложба “Европа в образи”
Изложба “Европа в образи”

09.09.2011

Проектът на издателска къща и фотографски архив Братя Алинари, започнал в 2008 година, има за цел да разпространи в европейските страни едно много искрено послание на италианските институции. От една страна да илюстрира – чрез различни периоди от историята, културата, икономиката, индустрията, архитектурата, познанията и пътищата за комуникация – идентичността и връзките, които, въпреки голямото богатство на езици, религии, азбуки, както и специфичните истории на тези нации, формират голямата идентичност на европейското единство. От друга страна, да обобщи идентичността на всяка от 27-те страни чрез четири емблематични изображения, специално подбрани от Посолството в Италия на всяка европейска страна, синтезиращи историята на всяка нация.

Изложбата е разказ, представен от изключителните снимки и образи на големи фотографи, които характеризират и историята на европейската фотография.

Изложбата е била открита в Рим на 4 февруари 2008 г.

След това тя е посетила Берлин, Любляна, Париж, Брюксел, Братислава, Мадрид и Будапеща.

Европа в образи ще остане близо месец в София – от 8 септември до 4 октомври – и ще бъде подредена в Националния археологически институт с Музей при БАН, под патронажа на Посланика на Италия в София, Стефано Бенацо, и на Кмета на София, Йорданка Фандъкова.

Българските граждани и чужденците в България ще могат да участват в това специално пътешествие благодариение на спонсорството на УниКредит, Италчементи/Девня цимент и Виваком и на прекрасното сътрудничество между Посолството на Италия в София, Столична бщина, спонсорите, Медиакрос, и Ай Ду Адвъртайзинг.

© 2023 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн