BG / EN
Начало » Новини » Новини » Резултати от журналистическия конкурс на НАИМ-БАН
Резултати от журналистическия конкурс на НАИМ-БАН

15.02.2012

След внимателен преглед на подадените документи и представените материали за ежегодния журналистически конкурс за отразяване на археологическите проучвания в България, дейността на НАИМ при БАН, проблемите на културно-историческото наследство и в частност на археологическото културно-историческо наследство, комисията по определянето на наградите реши през 2012 г. да не присъжда награди, поради следните причини:

  • В категорията за публикации в електронните медии е подал документи само един кандидат. Комисията счита, че изборът на единствения кандидат е без реална конкуренция, не е обоснован и затова ще хвърли сянка върху конкурсния характер на наградата;
  • В категорията за публикации в печатните медии са подадени документи от двама кандидати. Единият от двамата кандидати не е представил свои авторски материали, което противоречи на критериите на конкурса, а другият е представил твърде малък брой статии, което също не съответства на критериите на конкурса.

НАИМ-БАН се надява, че отразяването на новите археологически открития през 2012 г. ще накара повече журналисти да участват в следващото издание на конкурса.

© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн