BG / EN
Начало » Новини » Новини » Изложба с детски рисунки „Природни фантазии” в Национален археологически институт с музей – БАН
Изложба с детски рисунки „Природни фантазии” в Национален археологически институт с музей – БАН

30.05.2012
Национален археологически институт с музей при БАН и 126 ОУ „П. Юл. Тодоров” Ви канят на откриването на изложбата от 10.00 часа на 1 юни 2012 г. (вход откъм президентството).

Изложбата е организирана като част от програмата на НАИМ-БАН за работа с ученици, която започна през учебната 2011-2012 г. с проекта „Магията на археологията. Първа тетрадка на малкия археолог”.

Детските рисунки са финална представителна изява по проект „Успех” на Министерството на образованието, младежта и науката, по който чрез извънкласни форми се представят две ателиета: „Детето и природата” с второкласници и „Природата – вдъхновение и фантазии” с четвъртокласници.

Експериментирано е сполучливо с различни изобразителни техники и материали, като в процеса на работата учениците се запознават с богатството на природата, разнообразието на животинския и растителен свят, като същевременно изкуството им помага да осъзнаят собствените си творчески възможности.
© 2022 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн