BG / EN
Начало » Новини » Новини » Международна конференция “Oбединена Европа и нейното културно наследство – европейският музей”
Международна конференция “Oбединена Европа и нейното културно наследство – европейският музей”

13.06.2012
Посланикът на Република Унгария в България Нейно Превъзходителство Юдит Ланг, Националният археологически институт с музей при БАН и Съюзът на българските журналисти – секция КУЛТУРА имат удоволствието да Ви поканят на международната конференция “ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА И НЕЙНОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО – ЕВРОПЕЙСКИЯТ МУЗЕЙ”. Конференцията ще се проведе на 18 юни 2012 г., понеделник, от 10:00 ч., в Заседателната зала на Националния археологически институт и музей при БАН гр. София, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу президентството).

Проявата се осъществява под патронажа и със съдействието на Нейно Превъзходителство Юдит Ланг, извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в София, с участието на посолствата на Република Полша и Кралство Дания в София, в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент в България, с подкрепата на Столична община и дирекция КУЛТУРА на СО, и Съюзът на българските журналисти, секция КУЛТУРА.  
 
Международната конференция е посветена на ЕВРОПЕЙСКИЯ МУЗЕЙ и се организира за първи път в България. “Обединена Европа и нейното културно наследство” е дългосрочен проект на секция КУЛТУРА на Съюза на българските журналисти, чиято основна цел е да съдейства на гражданите на обединена Европа за взаимното опознаване на културното наследство, на страните-членки на ЕС. Инициативата включва организиране на дискусии, презентации, изложби и други форми на публичното представяне на образци на културното наследство от цяла Европа.

Повече информация за конференцията може да получите от нейната работна програма.

Във връзка с ограничения брой на местата в залата, моля да потвърдите присъствието си, като попълните и изпратите заявката за участие на един от посочените в нея е-мейли.
 
© 2020 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн