BG / EN
Начало » Новини » Новини » Тракийска археология: З0 години Секция за тракийска археология при НАИМ-БАН
Тракийска археология: З0 години Секция за тракийска археология при НАИМ-БАН

21.11.2013
По случай 30 години от създаването на Секцията за тракийска археология в НАИМ при БАН ще се проведе честване, изложба и научна конференция. Целта е да се направи равносметка на постигнатото за 30 години съществуване на Секцията и да се представят най-важните постижения в областта на тракийската археология през този период.
 
Честването на годишнината ще се отбележи с откриване на постерна изложба в централната зала на Националния археологически музей на 21 ноември от 18.00 ч.
 
От 22 до 24 ноември 2013 г. от 9.00 ч. в заседателната зала на Националния археологически музей ще се проведе Международна научна археологическа конференция. В конференцията ще вземат участие археолози от България и чуждестранни учени-археолози с принос към нашите проучвания и проблематика. Работата на участниците в научната археологическа конференция е съсредоточена в шест сесии, посветени на различни аспекти от тракийската археология, като Тракия през Бронзовата епоха, Тракия на Балканите, Тракия и другите, Тракийски погребения, ритуали и религия, Тракия: Селища и архитектура и Тракия: Материалната култура.

За повече информация вижте програмата на научната конференция „Tракийска археология“ по повод З0-годишнината на Секция за тракийска археология при НАИМ-БАН.

***
 
Организационен комитет:

Почетен председател: доц. д-р Мария Чичикова
Председател: доц. д-р Милена Тонкова
доц. д-р Стефан Александров
проф. д-р Диана Гергова
доц. д-р Анелия Божкова
доц. д-р Христо Попов
Секретари: гл. ас. д-р Маргарит Дамянов,  гл. ас. д-р Георги Иванов
© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн