BG / EN
Начало » Новини » Новини » Дарение на НАИМ при БАН за oтделението по неонатология в МБАЛ "д-р Стамен Илиев" АД
Дарение на НАИМ при БАН за oтделението по неонатология в МБАЛ "д-р Стамен Илиев" АД

15.01.2014
На 8 януари 2014 г. многопрофилна болница за активно лечение "д-р Стамен Илиев" АД в град Монтана получи поредно дарение от Националния археологически институт с музей при БАН (НАИМ при БАН). Тази година НАИМ при БАН дари на oтделението по неонатология мобилен пулсоксиметър. Директорът на НАИМ при БАН доц. д-р Людмил Вагалински връчи дарението на изпълнителния директор на болницата в д-р Цветан Тодоров.
 
Пред Българското национално радио доц. Вагалински каза:

"С пулсоксиметърът се измерва пулса и насищането на кръвта с кислород. Апаратът е преносим. Струва 2700 лева и е доставен специално от САЩ. Това е скромна помощ, но си я правим от сърце. Фокусирали сме се върху тази болница. Това стана много случайно – 2006 година от едно телевизионно предаване и колегата ни Тони Керацова ни уведоми, че има такъв проблем. Тогава бяха кувьози. Монитори сме взимали, инхалатори, сега е този оксиметър. Надявам се да го правим всяка година, редовно държим връзка със специалистите тук. Мъничко дори да е, но с нещо да помогнем".

Репортажи за дарението на НАИМ при БАН може да прочетете на уеб страниците на радио Дарик, Българското национално радио и в информационния портал на град Монтана.
Издания
Известия на Националния археологически институт
© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн