BG / EN
Начало » Новини » Новини » Публична лекция на д-р Катлийн Максуини от Факултет по история, класическа филология и археология на Единбургския университет, Великобрит
Публична лекция на д-р Катлийн Максуини от Факултет по история, класическа филология и археология на Единбургския университет, Великобрит

27.01.2014
Националният археологически институт с музей при БАН Ви кани да присъствате на първата лекция от цикъла публични лекции от програмата за отбелязване на 145-годишнината на Българска академия на науките (1869-2014).

Публичната лекция на д-р Катлийн Максуини от Факултет по история, класическа филология и археология на Единбургския университет, Великобритания, е на тема "LIFE AND DEATH IN PREHISTORIC ARABIA" и ще се проведе в Заседателната зала на НАИМ при БАН, София, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството) на 27 януари 2014 г. от 16.00 ч.


Д-р Максуини защитава магистратура по археология през 1982 г. в Единбургския университет, а през 2003 г. и докторат по археология. Скоро след като защитава своя докторат, се присъединява към академичния състав на Факултет по история, класическа филология и археология като научен сътрудник и преподавател по археоостеология. Тя  е директор на три преподавани магистърски програми. Д-р Максуини е почетен член на НАИМ при БАН, участва в различни проекти на учени от Института.

Повече информация за д-р Катлийн Максуини можете да намерите тук.
© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн