BG / EN
Начало » Новини » Новини » Пета партньорска работна среща на участниците в проекта "Разширяване на Дунавския лимес – Световно наследство на ЮНЕСКО по Долния Дунав"
Пета партньорска работна среща на участниците в проекта "Разширяване на Дунавския лимес – Световно наследство на ЮНЕСКО по Долния Дунав"

24.03.2014
Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ при БАН) има удоволствието да Ви съобщи, че на 24 и 25 март 2014 г. в град София ще се състои Петата партньорска работна среща на участниците в съвместния международен проект, финансиран по ОП "ЮИ Европа 2007-2013" на ЕС, "Разширяване на Дунавския лимес – Световно наследство на ЮНЕСКО по Долния Дунав".

НАИМ при БАН е участник в този голям международен научен проект, заедно с Университет Виена, департамент по история (Австрия) – водещ партньор, Дунавски университет Кермс, Департамент по околна среда, Център за архитектурно наследство и инфраструктура (Австрия), Общински институт за опазване на културното наследство Братислава (Словакия), Карл Роберт колеж, департамент по туризъм и регионално развитие (Унгария), Провинция Римини (Италия), Национален институт за културно наследство (Румъния),  Археологически институт, Сръбска академия на науките (Сърбия) и Музей на Славония Осиек (Хърватия). Ръководител на българската част от проекта е доц. д-р Людмил Вагалински.

Заседанията от Петата партньорска работна среща на участниците в съвместния международен проект ще се проведат в зала "Арена" на хотел "Арена ди Сердика", София, ул. Будапеща № 2-4.

За повече информация вижте ПРОГРАМАТА на работната среща.
© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн