BG / EN
Начало » Новини » Новини » Творческо ателие в Националния археологически музей
Творческо ателие в Националния археологически музей

21.05.2014
На 17 май 2014 г. в залата за временни изложби на Националния археологически музей бе открита изложба „Знаеш ли тази игра? Игри и играчки в древността“. Целта на организаторите от НАИМ при БАН е по един достъпен и интересен за посетителите, и особено за по-малките, начин да представи света на децата в гръцката и римската епоха.

Една от инициативите в тази насока е организираното „Творческо ателие“, което ще се проведе на 26 май 2014 г. (понеделник) от 15.00 часа в Националния археологически музей. Децата, които се включат, ще имат възможност да оцветяват гипсови копия на истинските антични играчки, представени в изложбата (кукли, кончета, петлета и др.) и да правят дрехи на куклите. На 1 юни, Деня на детето, техните произведения ще бъдат изложени в залата за временни изложби на Националния археологически музей заедно с оригиналните находки от античността.

Ателието е подходящо за деца на възраст от 6 до 8 години. Участието в него е безплатно. При по-голям интерес децата ще бъдат разделени в две групи, като допълнително ще се уточни втората дата.

Всички родители, които желаят да запишат децата си, могат да го направят на касата на НАИМ при БАН (София, площад "Атанас Буров" №1, срещу Президенството) или на e-мейл адрес petiapenkova@yahoo.com. Необходимата информация са трите имена на детето, възрастта му, трите имена на родител и негов телефон за връзка.
© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн