BG / EN
Начало » Новини » Новини » Детска програма по случай Деня на детето в Националния археологически музей
Детска програма по случай Деня на детето в Националния археологически музей

01.06.2014
В духа на своята мисия да задоволи потребностите от знания и на младата публика в България и тази година Националният археологически институт с музей при БАН подготвя детска програма за да отбележи Деня на детето, 1 юни.

Има ли живот в родното Черно море? Как различни същества живеят в симбиоза под водата? Кой е по опасен – акулата за човека или обратното? На тези въпроси ще отговори в лекцията „Разкази за под водата” за малките и големи обитатели на подводната синева през погледа и разказа на българският фотограф и водолаз Михаил Заимов.

Лекцията е предназначена за деца на възраст 7-12 години ще започне от 11.00 часа в Залата за временни изложби. Входът е свободен.

Но тъй като местата са ограничени, препоръчваме да се запишете за достъп на телефон 02 / 988 24 06, вътрешен 223, имейл petiapenkova@yahoo.com или на касата на НАИМ на (гр. София, площад "Атанас Буров" № 1, срещу Президенството). За записване е необходимо да предоставите следната информация: трите имена на детето, неговата възраст, името на училището, в което учи, име на родител и мобилен телефон за връзка.


***
В рамките на изложбата „Знаеш ли тази игра? Игри и играчки в древността” НАИМ организира образователна програма, насочена към деца от 6 до 12 годишна възраст. Целта на организаторите бе да представи света на децата в гръцката и римската епоха по достъпен и увлекателен за съвременните деца начин. Една от инициативите в рамките на изложбата бе организираното „Творческо ателие“ за деца от 6 до 8 годишна възраст, по време на което децата имаха възможност да оцветяват гипсови копия на истинските антични играчки, представени в изложбата (кукли, кончета, петлета и др.) и да правят дрехи на куклите. То се проведе на 26 май 2014 г.в НАИМ. На 1 юни техните произведения ще бъдат изложени в залата за временни изложби на НАИМ, заедно с оригиналните находки от античността.

На 1 юни достъпът за деца в Националния археологически музей ще бъде безплатен.
© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн