BG / EN
Начало » Новини » Новини » Изложбата „Знаеш ли тази игра? Игри и играчки в древността“ гостува в Регионален исторически музей – Благоевград
Изложбата „Знаеш ли тази игра? Игри и играчки в древността“ гостува в Регионален исторически музей – Благоевград

04.11.2014
След големия успех на изложбата, посветена на детските игри и играчки в античността, представена в Националния археологически музей в София, както и в Археологически музей "Проф. Мечислав Домарадски" в гр. Септември, от началото на ноември 2014 г. експозицията може да бъде видяна в Регионален исторически музей – Благоевград. Откриването ще се състои на 4 ноември (вторник) от 11:00 часа.
 
Изложбата е организирана от Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките и включва експонати, съхранявани във фондовете на НАИМ при БАН, както и от музеите в Созопол, Несебър, Варна, и Велико Търново.

Експозицията представя игри и играчки от класическата, елинистическата и римската епохи, много от които продължават да са популярни и до днес в различни части на света. Изображения върху атически рисувани съдове, сведенията на античните автори, както и откритите при археологически разкопки играчки: дрънкалки, кукли, ашици и теракоти представят света на децата и техните игри.
 
Експозицията може да бъде посетена до 31.01.2015 г.
© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн