BG / EN
Начало » Новини » Новини » Сключи се дългосрочно споразумение между НАИМ при БАН и Института за източна и европейска археология при Австрийската академия на науките (OREA)
Сключи се дългосрочно споразумение между НАИМ при БАН и Института за източна и европейска археология при Австрийската академия на науките (OREA)

13.11.2014
На 31 октомври 2014 г. в зала Централна на Националния археологически музей се сключи дългосрочно седемгодишно споразумение между Националния археологически институт с музей при БАН, представляван от зам.-директор доц. д-р Мария Рехо, и Института за източна и европейска археология при Австрийската академия на науките (OREA), представляван от директор д-р Барбара Хореш.

Споразумението е своеобразен договор за международно сътрудничество, в който двете страни се споразумяха да обединят усилията си и да работят заедно, създавайки съвместни проекти в областта на европейската археология на бронзовата и ранната желязна епоха за районите на Средиземноморието, Егея и Югоизточна Европа. Като основа за развитието на бъдещата дейност се вземат резултатите от проучванията на Ада тепе през последните няколко години.

От австрийска страна отговорни за реализирането на проекта са д-р Хореш и нейният екип, а от българска – доц. д-р Христо Попов и неговият екип.
© 2023 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн