BG / EN
Начало » Новини » Новини » Ръководството на БАН отличи пет колектива от НАИМ при БАН по повод 145-годишнината на БАН
Ръководството на БАН отличи пет колектива от НАИМ при БАН по повод 145-годишнината на БАН

19.12.2014
На 11 декември 2014 г. в Големия салон на Българската академия на науките (БАН), ръководството на БАН отличи разработки на учени и научни колективи от БАН в Конкурса за високи научни постижения, посветен на 145-годишнината на Академията.

На Тържественото събрание бяха връчени и специални грамоти на учени и научни колективи, всеки от които е работил по проекти на обща стойност над 1 млн. лева в последните пет години и така са привлекли значителен ресурс към дейността на институтите и на Академията като цяло.

Проектите са финансирани по различни оперативни програми на Европейския съюз, по Седма рамкова програма за научни изследвания, технологично развитие и демонстрационни дейности, от Фонд „Научни изследвания“ и др. Дейностите по тях са реализирани самостоятелно или в партньорство с различни научни организации, вкл. и други институти към БАН, структури на държавната администрация, търговски дружества и др.

Председателят на БАН академик Стефан Воденичаров връчи на директора на НАИМ при БАН доц. д-р Людмил Вагалински юбилейна грамота и плакет с които се награждават пет колектива от НАИМ при БАН за проведени теренни археологически проучвания, както и за реализирани международни научни проекти на стойност един и повече милиона лева.
© 2023 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн