BG / EN
Начало » Новини » Новини » Публична лекция на проф. Жан-Жак Юблен от Института Макс Планк за еволюционна антропология в Лайпциг
Публична лекция на проф. Жан-Жак Юблен от Института Макс Планк за еволюционна антропология в Лайпциг

28.01.2015
Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ при БАН) има удоволствието да Ви покани на публичната лекция на проф. Жан-Жак Юблен от Института Макс Планк за еволюционна антропология в Лайпциг.
 
Лекцията е на тема "MODERN HUMANS REPLACE NEANDERTALS: NEW APPROACHES AND RECENT ADVANCES“ и ще се проведе в Заседателната зала на НАИМ при БАН, София, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството) на 28 януари 2015 г. от 16.30 ч.

 
 
Проф. Юблен е директор в Института Макс Планк за еволюционна антропология в Лайпциг, където в 2004 г. създава Департамента по еволюция на човека. Той е и гостуващ професор в Лайденския университет (Холандия) и Колеж де Франс, Париж. Изследванията му са насочени главно към еволюцията на неандерталците и появата на анатомически модерните хора. Известен е с въвеждането на изобразителни техники в изследванията на фосилни хоминиди и с развитието на виртуалната палеоантропология. Той е основател и председател на Европейското общество за изследвания на еволюцията на човека.
 
Проф. Юблен е съръководител от страна на Max Planck Institute и участник в започващия съвместен проект с НАИМ при БАН "Заселване на Хомо сапиенс в Централна Северна България, хроностратиграфия и плейстоиенска палеосреда в контекста на Долния Дунав".
 
Повече информация за проф. Жан-Жак Юблен можете да намерите тук.
© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн