BG / EN
Начало » Новини » Новини » Творческа работилница за деца в Националния археологически музей
Творческа работилница за деца в Националния археологически музей

24.06.2015
Във връзка с настоящата изложба „Сребро от Лувъра. Съкровището от Боскореале“ Националният археологически музей организира Творческа работилница за деца.

Работилницата ще се проведе на 24 юни (сряда) от 10 до 13 часа в сградата на музея, адрес: гр. София, пл. "Ал. Буров" 1, срещу Президентството.

Събитието е предназначено за деца между 8 и 12 години.

Работилницата включва разглеждане на гостуващата изложба, представяща съкровището от Боскореале, беседа на тема сребърните сервизи и кухнята в Римската империя, рисуване с акварелни бои, изработка на съд-реплика от картон и на плодове от глина по образец от римски стенописи. Всички необходими материали ще бъдат осигурени от музея.

Децата ще научат факти за изригването на Везувий и съдбата на Помпей и околностите през 79 г. сл. Хр., ще видят на живо сребърното съкровище от Боскореале, укрито при заплахата от изригването на вулкана, но също и предметите от римската вила при Чаталка, близо до Стара Загора, и ще разберат какви храни са присъствали на римската трапеза. Творческата част ще позволи на децата да създадат свои произведения – реплики на римски съдове и рисунки, които след това ще бъдат изложени в музея в залата за временни изложби.

Необходимо е предварително записване на тел. 0876183645 или на място на касата на музея от 10 до 18 ч. всеки ден до 23 юни (вторник) 2015 г. включително. Местата са ограничени.
© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн