BG / EN
Начало » Новини » Новини » Излезе от печат брошурата „Римската кухня. Адаптирани римски рецепти“
Излезе от печат брошурата „Римската кухня. Адаптирани римски рецепти“

29.06.2015
Брошурата „Римската кухня“ е двуезично издание, на български и английски език. То представя адаптирани римски кулинарни рецепти и има за цел да добави още един щрих към картината на всекидневния живот в Римската империя. Състои се от 20 страници, които включват уводни думи, под формата на представяне на основите извори за история на римската трапеза и 18 адаптирани римски кулинарни рецепти. Рецептите са въз основа на историческите сведения на римските автори, описващи кухнята от тяхната епоха, и могат да бъдат действително приготвени от читателите вкъщи.

Съставители на брошурата са д-р Яна Димитрова, гл. ас. д-р Петя Андреева и д-р Наталия Иванова от отдел "Експозиции" в НАИМ при БАН. В брошурата се публикуват и снимки на стенописи от Помпей, любезно предоставени от Soprintendenza Archeologica di Pompei и Museo Archeologico Nazionale di Napoli.


Римската кухня. София, НАИМ при БАН. 2015 г. ISBN: 978-954-9472-37-0. 20 стр.
© 2020 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн