BG / EN
Начало » Новини » Новини » Излезе от печат детска книжка „Огледало на времето: красотата на тракийката през вековете“
Излезе от печат детска книжка „Огледало на времето: красотата на тракийката през вековете“

06.06.2016
Детската книжка „Огледало на времето: красотата на тракийката през вековете“ е посветена на изложбата „Огледало на времето: женската красота през вековете“ експонирана в Залата за временни изложби на НАИМ при БАН.

Книжката си поставя за цел да поднесе по достъпен за децата начин информация за облеклото и накитите, които са използвали тракийките в древността. С помощта на археологията, която е призвана да възстанови колкото може по-точно картината на живота в отминалите времена, на децата се дава информация за отделните видове дрехи на тракийките, за украшенията и татуировките им, за гръцкото женско облекло, за принадлежностите за поддържане на красотата и т.н. С цел да предизвика по-голям интерес в детската аудитория, в книжката към текстовете по конкретните теми са предложени и няколко интерактивни игри.

Автор на текста в книжката е гл. ас. д-р Красимира Карадимитрова (Отдел Фондове, НАИМ при БАН), рисунките дело на Слава Василева (Отдел Експозиции, НАИМ при БАН) и Александър Георгиев. Фотографиите са дело на Красимир Георгиев (НАИМ при БАН), Джанпаоло Лульо, Николай Генов и Радостин Димитров. Дизайнът на книжката е дело на Галя Герасимова.
© 2022 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн