BG / EN
Начало » Новини » Новини » Регистрация за 13 международен конгрес по тракология „Древна Тракия: мит и реалност”
Регистрация за 13 международен конгрес по тракология „Древна Тракия: мит и реалност”

04.11.2016
Националният археологически институт с музей при БАН в партньорство с Институт за балканистика с център по тракология към БАН, Софийски университет "Св. Климент Охридски", Исторически факултет, Катедра Стара история, тракология и средновековна история, Катедра Археология и Исторически музей "Искра", гр. Казанлък, организират 13 международен конгрес по тракология, който ще се проведе в град Казанлък от 3 до 7 септември 2017 г. под общото работно заглавие „Древна Тракия: мит и реалност”.

В програмата на конгреса ще бъдат включени доклади, засягащи всички аспекти на и подходи към проучването на тракийската древност. Историята, археологията, изкуството, културата, езикът, религията, нумизматиката, епиграфиката и интердисциплинарните изследвания на древна Тракия и тракийското културно наследство ще бъдат сред дискутираните теми в широк хронологически обхват, от късната бронзова епоха до късната Античност.

Организационният комитет на конгреса напомня, че крайният срок за регистрация на участниците и изпращане на резюмета на докладите им е 31 декември 2016 г. Регистрацията се осъществява на интернет страницата на конгреса – www.thracology2017.com.

Повече информация за регистрацията и заплащането на конгресната такса вижте тук.
© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн