BG / EN
Начало » Новини » Новини » Публични лекции на д-р Мануел Фернандес-Гьоц от Единбургския университет
Публични лекции на д-р Мануел Фернандес-Гьоц от Единбургския университет

16.04.2018

Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ при БАН) има удоволствието да Ви покани на две публични лекции на д-р Мануел Фернандес-Гьоц от Единбургския университет (The University of Edinburgh, School of History, Classics and Archaeology - https://www.ed.ac.uk/history-classics-archaeology).

Първата лекция е на тема “A violent past? New approaches in Conflict Archaeology“ и ще се проведе в Заседателната зала на НАИМ при БАН, София, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството) на 24 април 2018 г. (вторник) от 16 ч. Втората лекция е на тема “Pathways to urbanism in Early Europe“ и ще се проведе също в Заседателната зала на НАИМ при БАН на 25 април 2018 г. (сряда) от 16 ч.

Д-р Мануел Фернандес-Гьоц е лектор в Университета в Единбург. Той е член на Управителния съвет на Европейската асоциация на археолозите и е носител на наградата Philip Leverhulme за международно разпознаваеми учени с многообещаваща научна кариера. Автор е на повече от 150 публикации по проблемите на желязната епоха в Централна и Западна Европа, археологията на идентичността, на конфликтите и на завоеванията на Римската империя. Сред основните му и значими  публикации са монографията Identity and Power: The Transformation of Iron Age Societies in Northeast Gaul (Amsterdam University Press 2014) и редактираните книги Paths to Complexity: Centralisation and Urbanisation in Iron Age Europe (Oxbow Books 2014), Eurasia at the Dawn of History: Urbanization and Social Change (Cambridge University Press 2016) и Conflict Archaeology: Materialities of Collective Violence from Prehistory to Late Antiquity (Routledge 2018). Д-р Мануел Фернандес-Гьоц е желан и активно канен лектор на мнoго научни форуми и семинари, ръководител е на археологически проучвания в Германия, Испания и Шотландия.

Повече информация за д-р Мануел Фернандес Гьоц можете да намерите тук (http://edinburgh.academia.edu/ManuelFernandezGotz).

© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн