BG / EN
Начало » Новини » Новини » НАИМ при БАН се включва в Европейската нощ на учените 2018
НАИМ при БАН се включва в Европейската нощ на учените 2018

26.09.2018

Националният археологически институт с музей, като институция от Българската академия на науките ще се включи в Европейската нощ на учените (https://rn.fmi.uni-sofia.bg/bg) на 28 септември (петък) 2018 г. Българската академия на науките е партньор по проект K-TRIO 3, финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020”. В него участват още Софийски университет (координатор), Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Нов български университет, ДИПКУ на Тракийския университет – Стара Загора, РУ „Ангел Кънчев“ и МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. Тази година, освен в София, различни демонстрационни, творчески и забавни прояви са планирани и в Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна, Бургас и Созопол.

Основен акцент в Нощта на учените през 2018 г. ще е представянето на наука и иновации, които допринасят за опазването на културно историческото наследство и развитието на културните и креативни индустрии.

Националният археологически институт с музей, като най-голямата научно-изследователска институция за археология, ще участва в програмата на Европейската нощ на учените 2018. На 28 септември (петък) 2018 г. до 20:00 ч., всички изложбени зали в Националния археологически музей ще са на разположение на посетителите за разглеждане. В Централната зала на Музея ще бъдат представени три филма за развитието на обществото и технологиите през бронзовата епоха, културните контакти и находките от благородни метали, развитието на миньорството и металургията като професии през този изключително интересен период.

© 2023 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн