BG / EN
Начало » Новини » Новини » Публична лекция на проф. Кристиан Греко, директор на Египетския музей в Торино
Публична лекция на проф. Кристиан Греко, директор на Египетския музей в Торино

23.01.2019

Италианският културен институт в София (www.iicsofia.esteri.it) и Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ при БАН) имат удоволствието да Ви поканят на публичната лекция на проф. Кристиан Греко, директор на Египетския музей в Торино.

Лекцията е на тема “Археология и успешно управление на музеите“ и ще се проведе в Заседателната зала на НАИМ при БАН, София, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството) на 31 януари 2019 г. (четвъртък) от 10.30 ч. Лекцията ще се проведе на италиански език със симултантен превод на български език.

Как да осъществим диалог с публиката, за да превърнем един музей в място за срещи? Професор Кристиан Греко е известен с това, че е превърнал един от най-скъпите на италианците музеи от прашно място в динамичен културен център с рекордни приходи. Той ще направи анализ на фазите и ще разкаже за правилния подход при операциите на възстановяване, за да достигне до проблема с разгласата на информация. Водещата тема на тази среща ще бъде споделянето на проблематиките и добрите практики при разрешаването им. Лекцията е насочена към директори на музеи, галерии, публични и частни изложбени пространства, както и към всички, които желаят да се запознаят с една различна реалност в областта на музеите.

Професор Греко е роден в гр. Ардзиняно през 1975 г. Той е италиански египтолог, който през 1999 г. завършва специалност Класическа литература с дисертация по Археология на Древния Близък Изток в Университета в Павия. През 2007 г. получава магистърска степен по Египтология в Университета в Лайден. На следващата година той получава докторска степен в Университета в Пиза. Преподавател по класически езици до 2012 г., през април 2014 г. става директор на Египетския музей в Торино, а два месеца по-късно става член на Техническия научен комитет за археологическото наследство на Министерството на културата на Италия.

Повече информация за проф. Кристиан Греко можете да намерите тук (https://museoegizio.it/en/about-us/director/).

Издания
Годишник на Националния археологически музей
© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн