BG / EN
Начало » Новини » Новини » Две публични лекции на Chorong Lee и Sarah Seungeun Lee от Национален изследователски институт за културното наследство, Република Корея
Две публични лекции на Chorong Lee и Sarah Seungeun Lee от Национален изследователски институт за културното наследство, Република Корея

01.04.2019

Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ при БАН) има удоволствието да Ви покани на две публични лекции на Chorong Lee и Sarah Seungeun Lee от Националния изследователски институт за културното наследство, Република Корея (https://www.nrich.go.kr/english/index.do).

Първата лекция е на г-жа Chorong Lee, старши изследовател в отдел „Археология”, в Национален научноизследователски институт за културното наследство, Република Корея, и е на тема “Introduction of National Research Institute of Cultural Heritage (NRICH)“. В лекцията ще бъдат представени част от корейските културни ценности, работата на корейските ръководни институции, както и дейноста на Националния изследователски институт за културното наследство - основната държавна изследователска институция в Република Корея.

Втората лекция е на г-жа Sarah Seungeun Lee, младши изследовател в отдел „Археология”, в Националния научноизследователски институт за културното наследство, Република Корея, и е на тема “Digital Archaeology“. В лекцията ще бъдат представени различни интердисциплинарни методи, които се използват в дигиталната археология.

Лекциите ще се проведат в Заседателната зала на НАИМ при БАН, София, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството) на 9 април 2019 г. (вторник) от 16.00 ч.

© 2023 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн