BG / EN
Начало » Новини » Новини » Две академични лекции на професор Юнал Аккемик от Истанбулски университет, Турция
Две академични лекции на професор Юнал Аккемик от Истанбулски университет, Турция

03.06.2019

Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ при БАН) има удоволствието да Ви покани на две академични лекции на професор Юнал Аккемик от Истанбулски университет, Турция (http://unalakkemik.net/). Лекциите се организират от Институт за гората при БАН с партньорството на НАИМ при БАН и Лесотехнически университет –София.

Първата лекция е на тема “Wood use in the old ships of Yenikapı and in some later constructions“, а втората е посветена на Dating in Yenikapı and around İstanbul“. Лекциите се организират по проект, финансиран от НФНИ-МОН (договор No ДН20/7 от 11 декември 2017 г.) “Дендрохронология – създаване на хилядолетни ска́ли за датиране на материалното и културно наследство на Балканите“ с ръководител доц. д-р Христо Попов от НАИМ при БАН. Лекциите ще се проведат в Заседателната зала на НАИМ при БАН, София, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството) на 4 юни 2019 г. (вторник) от 16.00 ч.

Професор Юнал Аккемик е един от водещите учени в областта на дендрохронологията и анатомията на дървесното стъбло в света. Повече информация за него можете да намерите тук (http://aves.istanbul.edu.tr/uakkemik/).

© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн