BG / EN
Начало » Новини » Новини » Международна археологическа конференция „Феноменът Плиска и археологията на ранното средновековие в Централна и Югоизточна Европа, 120 години след разкопките на Успенски и Шкорпил”
Международна археологическа конференция „Феноменът Плиска и археологията на ранното средновековие в Централна и Югоизточна Европа, 120 години след разкопките на Успенски и Шкорпил”

17.10.2019

Международна археологическа конференция „Феноменът Плиска и археологията на ранното средновековие в Централна и Югоизточна Европа, 120 години след разкопките на Успенски и Шкорпил” ще се проведе в Музей Плиска от 29 до 31 октомври 2019 г. Организатори на конференцията са Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ при БАН), Секцията за средновековна археология и Филиала на НАИМ при БАН в гр. Шумен. Съорганизатор на конференцията е Регионален исторически музей – Шумен.

Конференцията е посветена на 120-годишнината от началото на разкопките в Плиска, 160-годишнината от рождението на Карел Шкорпил и 45-годишнината от създаването на Филиала на НАИМ в гр. Шумен. В конференцията ще участват с доклади над 35 изтъкнати научни специалисти от България, Русия, Украйна, Унгария, Австрия и др.

За повече информация вижте ПРОГРАМАТА на научния форум.

Издания
Годишник на Националния археологически музей
© 2024 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн