BG / EN
Начало » Новини » Новини » Публична лекция на д-р Силви Йона Ваксман от Лабораторията по археология и археометрия към университета Люмиер Лион-2 и Националния център за научни изследвания, Франция
Публична лекция на д-р Силви Йона Ваксман от Лабораторията по археология и археометрия към университета Люмиер Лион-2 и Националния център за научни изследвания, Франция

01.11.2019

Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ при БАН) има удоволствието да Ви покани на публичната лекция на д-р Силви Йона Ваксман от Лабораторията по археология и археометрия към университета Люмиер Лион-2 и Националния център за научни изследвания, Францияя (https://www.arar.mom.fr/).

Лекцията е на тема “Археометрични анализи на керамиката в лабораторията в Лион“ и ще се проведе в Заседателната зала на НАИМ при БАН, София, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството) на 6 ноември 2019 г. (сряда) от 16.00 ч.

Д-р д-р Силви Йона Ваксман ще изнесе лекция, с която ще представи  приноса на археометричните анализи, и основно на химичния анализ, за изучаването на намерената при разкопки керамика – основни принципи и практическо приложение, подкрепени с примери от изучаването на византийската керамика.

Повече информация за д-р Ваксман можете да намерите тук (https://www.arar.mom.fr/annuaire/waksman-yona).

© 2022 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн