BG / EN
Начало » Новини » Новини » Две публични лекции на д-р Сергей Зеленко и г-жа Яна Морозова от Центъра по подводна археология към Киевския университет „Тарас Шевченко”
Две публични лекции на д-р Сергей Зеленко и г-жа Яна Морозова от Центъра по подводна археология към Киевския университет „Тарас Шевченко”

05.11.2019

Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ при БАН) има удоволствието да Ви покани на две публични лекции на д-р Сергей Зеленко и Яна Морозова от Центъра по подводна археология към Киевския университет „Тарас Шевченко” (http://fieldschool.univ.kiev.ua/about.html).

Първата лекция е на д-р Сергей Зеленко, от Центъра по подводна археология към Киевския университет „Тарас Шевченко”, и е на тема “Подводната археология в Украйна“. В лекцията ще бъдe представенo състоянието на проучванията и подводната археология в Украйна през последните две десетилетия. Лекцията ще бъде на руски език.

Втората лекция е на г-жа Яна Морозова от Центъра по подводна археология към Киевския университет „Тарас Шевченко”, и е на тема “Средновековен керамичен комплекс от корабокрушенията в Судакския залив, Крим“. В лекцията ще бъдат представени амфорите и сграфито керамиката, представляващи товара на два потънали кораба (от средно и късно византийския период) намерени в резултат на подводните проучвания в Судакския залив, Крим. Лекцията ще бъде на руски език.

Лекциите ще се проведат в Заседателната зала на НАИМ при БАН, София, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството) на 12 ноември 2019 г. (вторник) от 16.00 ч.

© 2023 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн