BG / EN
Начало » Новини » Новини » Четвърта международна конференция “Римска и късноантичния Тракия” на тема "Конфликти и катастрофи в римска и късноантична Тракия"
Четвърта международна конференция “Римска и късноантичния Тракия” на тема "Конфликти и катастрофи в римска и късноантична Тракия"

17.12.2019

Националният археологически институт с музей при БАН, в партньорство с Ефориите за старините на областите Родопи, Еврос и Ксанти към Министерството на културата и спорта на Гръцката република и Истанбулския университет, има удоволствието да Ви покани на международна конференция, специално посветена на Тракия през римския и късноантичния период (Roman and Late Antique Cities / RaLATh) от 12 до 16 октомври 2020 г. Домакин на събитието ще бъде град Бургас. Темата на конференцията е "Конфликти и катастрофи в римска и късноантична Тракия". Целта на събитието е да събере специалисти от различни научни дисциплини, работещи по проблеми като нашествия, въоръжени конфликти, икономически кризи и природни бедствия в Тракия. Крайният срок за подаване на заявки за участие е 29 февруари 2020 г. Това е четвърто издание на поредицата конференции RaLATh след тези в Пловдив (2016 г.), Мармара Ерелиси (2017 г.) и Комотини (2018 г.).

© 2023 Национален археологически институт с музей при БАН | Уеб дизайн